Klub trubačov Slovenskej republiky

záujmový klub Slovenského poľovníckeho zväzu

Úroveň trubačov sa čoraz viac zlepšuje

Tretí augustový víkend sa niesol vo veľmi dobrej atmosfére. Aj napriek viacerým obmedzeniam, kroky hrajúcich trubačov ako aj začiatočníckych hráčov na lesnice či poľovnícke rohy z celého Slovenska a určitých oblastí Čiech viedli priamo do Liptovského Hrádku. V priestoroch Strednej odbornej školy lesníckej a drevárskej Jozefa Dekréta Matejovie sa viac ako 60 ľudí zúčastnilo už 12. ročníka zabehnutého a veľmi obľúbeného Letného kurzu poľovníckeho trúbenia.

Piatkový večer si precvičili svoje mimické svaly, ale hlavne pery, všetci slovenskí aj českí účastníci kurzu. Sobotné ráno bolo okrem štebotu vtákov počuť aj výrazné hlasy lesníc a trúbiek v harmónii s jemnými tónmi poľovníckych a klapkových rohov. Slávnostne sa tak začal Letný kurz poľovníckeho trúbenia 2020, ktorý otvoril predseda Klubu trubačov SR, Ing. Edmund Hatiar, DiS. art.. Po oficiálnom zahájení mohli trubači absolvovať praktické aj teoretické hodiny až do neskorého večerného času.

Sobotný večer obohatila certifikačná skúška, ktorej predseda Štefan Ladovský spolu s jej členmi - Mgr. art. Branislavom Hózom, Art.D., Igorom Kučarom a Jakubom Badrnom, pripustili k skúške 7 jej uchádzačov. Certifikačnú skúšku 1. stupňa zdarne absolvovali 4 členovia klubu, druhého stupňa certifikačnej skúšky 3 členovia, taktiež rovnako úspešní.

Po sobotňajšom večeri plnom zábavy sa skvelá nálada držala až do nedeľného koncertu. Pred rímskokatolíckym kostolom Navštívenia Panny Márie v Liptovskom Hrádku si publikum užívalo všetky skladby naučené trubačmi v priebehu kurzu.

Poďakovanie za organizáciu kurzu patrí predsedovi Klubu trubačov SR, Ing. Edmundovi Hatiarovi, DiS. art.. Rovnako aj riaditeľovi SošLaD v Liptovskom Hrádku, Ing. Viliamovi Pruknerovi. Nezabúdame ani na pomoc členov rady klubu trubačov - Ing. Michala Olosa, PhDr. Lucie Blšákovej a Hany Grelnethovej.

Hlavná vďaka patrí Vám trubači, pretože bez Vašej účasti by sa kurz nemohol konať. Ďakujeme, a už teraz sa tešíme na Zimný kurz poľovníckeho trúbenia.

Fotogalériu si môžete pozrieť kliknutím TU.

LB